Bilden har ingen koppling till händelsen. Foto: Conny Sillén / TT/Arkiv

Fyra tonåringar anhållna misstänkta för stöld

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 22-tiden under juldagen som ett inbrottslarm utlöstes till en fastighet i Kättismåla norr om Karlskrona. När målsäganden kommer till platsen ser han fyra personer fly från platsen och in i skogen intill huset.

– Flera patruller larmades till platsen och en hundpatrull lyckades kort efter spåra upp gärningspersonerna. Samtliga fyra personer kunde gripas misstänkta för grov stöld genom inbrott i bostad, säger Fredrik Bratt som är presstalesperson för polisen i region syd.

Samtliga fyra som är mellan 17 och 19 år gamla, anhölls under ondsdagsmorgonen misstänkta för grov stöld och för att ha brukat narkotika. Två av dem är misstänkta för innehav av narkotika, en av gärningspersonerna är dessutom misstänkt för brott mot knivlagen.

– En bil som är anmäld stulen har också hittats i anslutning till platsen, vi utreder nu om den kan ha någon koppling till de misstänkta gärningspersonerna, säger Fredrik Bratt.

Enligt polisen hade bland annat klockor stulits från bostaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.