Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar 16-årige pistolskytten Emil Thomsson vad han tänker på inför en skjutomgång. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Emil från Hasslö laddar för Europafinal i luftpistol

Uppdaterad
Publicerad

När finalen i Europeiska ungdomsligan i luftpistolskytte avgörs i Estland nästa helg står Emil Thomsson, 16 år, från Hasslö redo. Han är med i ungdomslandslaget och deltar i flera internationella tävlingar.

För Emil Thomsson avlöser framgångarna på skjutvallen varandra. Han var nyligen med och tog guld i lagtävlingen i Nordiska mästerskapen och nästa helg skjuter han i finalen i Europeiska ungdomsligan i pistolskytte.

Nu i höst har Emil Thomsson, som tävlar för Krysseboda Pistolklubb, börjat skyttegymnasium i Sävsjö och framtiden är utstakad.

– Målet denna säsongen är först och främst att kvala in till EM, både i 10 meter och 25 meter. Det långsiktiga målet är OS, säger han.

I finalen för Europeiska ungdomsligan i gevärsskytte deltar ytterligare en Bleking; Moa Hallberg från Karlskrona, som tävlar för Aspö Skytteförening.

Se när Emil skjuter mitt i prick i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.