• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Försvarsmakten

Hemvärnet räddade livet på Blekingesoldat

Uppdaterad
Publicerad

En sjukvårdsgrupp ur hemvärnet räddade under helgen livet på en Blekingesoldat under en krigsförbandsövning i Kosta.

Det var på Kosta övnings- och skjutfält som soldaten ur 36:e hemvärnsbataljonen från västra Blekinge drabbades av ett hjärtstillestånd under övningen, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Sjukvårdsgruppen som var på plats kunde rädda livet på soldaten med hjälp av hjärt-lungräddning.

”Efter ett hårt arbete med kompressioner, syrgas och defibrillator fick sjukvårdspersonalen igång soldaten som sedan hämtades av ambulans för vidare vård”, beskriver Försvarsmakten händelsen i pressmeddelandet.

”Skakande upplevelse”

– Det var en skakande upplevelse för alla på plats men väldigt skönt att se hur vår kompetenta personal snabbt agerade och bidrog till att skapa goda förutsättningar för ambulanspersonalen som sedan tog över, säger Fredrik Hansson, chef för Blekingegruppen, till Försvarsmakten.

– Vi är också glada av att idag ha fått höra att vår kamrat efter omständigheterna mår väl, fortsätter Fredrik Hansson.

LÄS MER: Hemvärnet räddade livet på soldaten Krister: ”De är riktiga hjältar”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.