Roger Fredriksson (M) godkände kontokortsköp själv i strid med regelverket. Nu blir han återbetalningsskyldig – beloppet: 181 kronor. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter Fredrikssons (M) kortköp utan kvitton – krävs på 181 kronor i återbetalning

Uppdaterad
Publicerad

Roger Fredriksson (M) erkände att han gjorde fel när han godkände sina egna kontokortsköp och kvitton saknades.

Nu är Ronneby kommuns granskning av de oredovisade inköpen klar. Resultatet: Fredriksson ska betala tillbaka 181 kronor.

Sedan sommaren 2023 har kommunalrådet Roger Fredriksson (M) ett eget kontokort. Fakturorna har han i strid med regelverket godkänt på egen hand utan att kvitton redovisats.

Ronneby kommun startade då en egen granskning av köpen på Fredrikssons kort. Den är nu klar och kommunen har redovisat resultatet på sin hemsida.

”Oredovisade inköp på tidigare kommunstyrelsens ordförandes Roger Fredrikssons kreditkort har gåtts genom och kompletterats med kvitton där så varit möjligt och följts upp i andra fall för att härleda vad inköpet avser. Resultatet av genomgången är att Fredriksson skall återbetala 181 kr som ej kan härledas. Återbetalningen sker genom avdrag på arvode”, skriver kommunen på sin hemsida.

roger fredriksson och attesterad faktura

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvitton saknades, och fakturorna attesterades av kommunalrådet Roger Fredriksson (M) själv. Se hela granskningen här. Foto: TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet