Två spelare i svarta kläder står på en handbollsplan. En av spelarna har en handboll i handen. I bakgrunden syns andra spelare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isak Larsson, till vänster, beskrivs som ett av säsongens utropstecken och har haft stor betydelse för HF Karlskronas framgångar i Handbollsligan. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Stark inledning av HF Karlskrona – ligger tvåa i Handbollsligan

Publicerad

Efter sex spelade matcher ligger HF Karlskrona tvåa i tabellen i Handbollsligan och är just nu ett av Sveriges bästa handbollslag.

Det är andra säsongen för HF Karlskrona i Handbollsligan och det menar huvudtränare Mathias Ekstrand är till deras fördel. Få spelare har också bytts ut inför säsongen.

– Vi har anpassat oss till tuffheten och spelet i ligan. Vi har också blivit trygga i våra egna roller och vet var vi har varandra, säger han.

Tvåa i publikligan

HFK ligger inte bara tvåa i Handbollsligan utan också i publikligan.

– Det är en annan positivitet här som stärker en, säger mittnian Isak Larsson, som tidigare spelat i IFK Kristianstad.

Under onsdagskvällen möts HFK-Helsingborg och klubben hoppas på ytterligare en vinst trots bortaplan, då motståndaren bara har 2 poäng.

Men laget vågar inte vila helt i framgångarna. En andraplats i tabellen är inget långvarigt, menar Mathias Ekstrand.

– Jag som tränare vet att det kommer lite tuffare spelschema, men också perioder där vi kanske har det lite jobbigare.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.