En handbollsspelare står i fokus, HF Karlskronas Frida Williamsson, med en handboll i händerna, omgiven av lagkamrater som bär olika träningskläder. En spelare är klädd i orange medan andra har svarta tröjor. Bakgrunden är en otydlig sporthall.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fyra matcher och fyra förluster, hör laget reflektera över deras första tid i Damallsvenskan. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Tung start för HFK:s damer – inte tagit en enda poäng

Uppdaterad
Publicerad

HF Karlskronas damer har haft en tuff inledning på säsongen. Efter fyra omgångar har de ännu inte lyckats plocka någon poäng.

Laget tog klivet upp i Allsvenskan i år efter en succésäsong i division 1 där avancemanget säkrades tidigt. Men övergången till handbollens andraliga skulle visa sig bli svår – med tuffare spel, skador och nya spelare som utmaningar.

– Vi har bytt ut nio-tio spelare från förra året och det tar tid att spela in dem, säger huvudtränaren Karl-Johan Lång.

Ligger på noll poäng

Efter fyra omgångar ligger laget fortfarande på noll poäng. Men de är inte den enda klubben som startat säsongen med endast förluster. Både HK Malmö och IFK Örebro ligger under HFK i tabellen då de har sämre målskillnad.

– Det har varit väldigt jämna matcher, tre av fyra i alla fall. Där jag känner att vi någonstans hade kunnat ta poäng. Så det är lite surt, säger högernian Frida Williamsson.

Spela klippet för att höra vad de behöver förändra i spelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.