• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Lokalplanerare Linnea Hervén till vänster i bild. Till höger en cafédisk med svart griffeltavla med meny. Röd skylt med öppettider. Blekingesjukhuset.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linnea Hervén, lokalplanerare, berättar om flytten av cafeterian i klippet ovan. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Cafeterian på Blekingesjukhuset flyttas – oklart var den hamnar

Publicerad

När nya gemensamma lokaler byggs för endoskopi får cafeterian och kiosken flytta. Under ombyggnationen blir det en provisorisk lösning. Sedan kommer cafeterian få en ny placering inne på sjukhuset, men var är inte bestämt.

I samband med bygget av nya lokaler för endoskopi på Blekingesjukhuset får cafeterian och kiosken på entreplan flytta.

– Vi tittar på vad som kan vara en lämplig placering av cafeterian, säger lokalplanerare Linnea Hervén på Region Blekinge.

Lokalerna som ska byggas för endoskopi planeras vara klara våren 2025 och efter det kommer den nya cafeterian att byggas. Ungefär 400 personer besöker cafeterian på sjukhuset dagligen.

Hör lokalplanerare Linnea Hervén  berätta mer om flyttplanerna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.