Åldringsmordet i Rödeby – detta har hänt Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Detta har hänt: Åldringsmordet i Rödeby

Uppdaterad
Publicerad

Den 78-årige mannen hade legat död i sitt hem i flera dagar när han hittades av en anhörig. I dag faller tingsrättsdomen mot det närboende paret, som konsekvent har nekat till mordanklagelserna.

I januari hittades den 78-årige mannen död i sitt hem utanför Rödeby och misstankarna riktades snabbt mot ett närboende par i 30- respektive 40-årsåldern.

Den 30-årige mannen medger att han brukat kraftigt våld mot 78-åringen. Bland annat berättar han hur han stampat och sparkat på mannen, kastat en TV på honom och knivhuggit honom upprepade gånger. Dock menar han att han inte hade uppsåt att döda, och vill därför bli frikänd från mordanklagelsen.

Mordet i Rödeby

Dom faller i eftermiddag

Hans sambo, den 40-åriga kvinnan, säger att hon inte brukat något våld överhuvudtaget men medger att hon var med på platsen vid mordtillfället och bland annat stal offrets bil, lösöre och värdesaker ur hemmet.

I eftermiddag faller domen i tingsrätten mot paret, som åklagaren menar bör dömas till livstids fängelse.

Hör sammanfattningen om mordet i Rödeby i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Rödeby

Mer i ämnet