– Vi hade buffrat upp för att kunna renovera de mögeldoftande omklädningsrummen, men det går inte nu, säger Martin Hansson, ordförande i Sillhövda AIK.
Men någon renovering blir det inte tal om nu när klubbens alla pengar försvunnit. Klubbens ordförande som gjorde polisanmälningen har inte blivit hörd och polisen har ännu inte tillsatt någon utredare. Något som kan ta uppemot ett år och det är ett stort problem, anser åklagaren i ärendet. Den misstänkte är ännu inte förhörd.
– Jag har varit i kontakt med polisen i dag och det finns ännu ingen utredare tilldelat i ärendet. Det får sägas vara ganska vanligt med bedrägeriärenden att det kan dröja nio månader upp till ett år innan det finns en polis som kan börja arbeta med ärendet, säger kammaråklagare Joel Holmgren.
Kan ta upp till tre år
För att klubben ska kunna få ut några försäkringspengar så måste ärendet först avgöras i rätten. Något som kommer att dröja.
– Vi har fått till oss att det kan ta upp till tre år innan domen faller slutgiltigt och det är ganska frustrerande, säger Martin Hansson.
Joel Holmgren som är åklagare i ärendet tycker att det är ett problem att det drar ut på tiden.
– Dels innebär det problem för målsäganden som inte får sitt brott utrett, men det är även så att bevisning är en färskvara och de inblandade minns mindre ju längre tiden går, säger Joel Holmgren.
Bedrägerianmälningar har ökat 30 procent sedan förra året i Sverige och det är ett högt tryck på utredarna. På polisen kan man i dag inte säga vad en skälig tid för en utredning är.
– Det finns inga generella tider. Rent krasst kan vi säga att många får vänta lite för länge eftersom att trycket är så högt, säger Carolina Adler, tillförordnad sektionschef på bedrägerisektionen.