Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlskronabor är kritiska till hur Stortorget ser ut. Jessica Kvarzell och Björn Sevig är några av dem som tycker att torget har mer potential. Foto: SVT

Karlskronabornas ris mot Stortorget: ”Grått och tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

I sociala medier beskrivs Stortorget i Karlskrona som en stenöken. Kritiken är stor och invånarna efterfrågar bland annat mer liv och växtlighet.

– Man borde lyfta fram torget på ett annat sätt, säger Karlskronabon Jessica Kvarzell.

I grupper på sociala medier är det svidande kritik mot Stortorgets utseende – en kritik som bekräftas när SVT Nyheter Blekinge går ut på stan och frågar Karlskronaborna vad de tycker om torget.

– Det är stort och grått. Sen gillar jag kullersten, men det hade ju varit fint med några träd, säger Björn Sevig.

Även Jessica Kvarzell tycker att Stortorget lämnar en hel del att önska.

– Det är väldigt väldigt tråkigt. Jag tycker egentligen att torget är fint, men det borde lyftas fram på ett annat sätt.

Men från Karlskrona kommuns sida menar man att invånarna bör ha tålamod – torget är nämligen inte klart. SVT har även träffat stadsarkitekten som berättar mer om planerna för Stortorget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.