Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör stadsarkitekten Kristina Stark berätta mer om planerna för Stortorget i Karlskrona i klippet ovan. Foto: Frida Lindhe / SVT

Kommunens svar på torgkritiken: Planer finns

Publicerad

Det är bra att invånarna visar engagemang för sin stad. Det säger stadsarkitekten om de åsikter som framförts kring Stortorget i Karlskrona.

Samtidigt menar Kristina Stark att kritiken inte riktigt är befogad – eftersom det finns fler planer för torget.

– Man får ge sig lite till tåls, bara i sommar förändras det jättemycket.

En stenöken, tråkig och grå – och kanske Sveriges tråkigaste torg? Kritiken mot Stortorget i Karlskrona har lyfts både i sociala medier och även nationellt i en artikel i Expressen nämns Stortorget ur en negativ synvinkel.

– Det är väldigt positivt att man är engagerad i sin stad och har synpunkter på det som händer, men jag vill verkligen säga att det kommer hända mer på Stortorget. Man får ge sig lite till tåls, säger Kristina Stark, stadsarkitekt och förvaltningschef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Hon nämner bland annat att det kommer sättas ut mer bänkar och bli mer grönska på torget redan i sommar. Då skapas det man kallar sommartorget och ger även plats för kommande evenemang. Kommunen tittar också på möjligheterna att kunna skapa någon form av lekyta.

– Vi kollar också på sikt om vi kan möjliggöra för en uteserveringsyta där krögare kan hyra ut sig. Som kan ge mer liv och rörelse på torget. Det blir i så fall kanske nästa sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.