• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

istudios

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlskronaföretag gör effekterna till Netflix nya storsatsning och hoppas skicka tittarna på en tidsresa till tiden för andra världskriget. Foto: Henrik Friberg/SVT

Karlskronaföretag skickar storfilmen på tidsresa till 1940-talet

Publicerad

Karlskronaföretaget Istudios Visuals kommer i höst göra effekterna till Netflix storsatsning The Swedish Connection. Uppdraget är att skicka filmmaterialet på en tidsresa till 1940-talet.

– Självklart är det stort, säger företagets VD Anton Johansson.

Karlskronaföretaget Istudios Visuals har tidigare gjort flera stora produktioner, men det är första gången de får ett uppdrag från Netflix. Utmaningen består i att omvandla filmmaterialet från filmen The Swedish Connection till en autentisk bild av 1940-talet.

– Det är att byta exteriörer på olika platser. Det kan vara bilar eller spårvagnar, säger Anton Johansson.

Osynliga effekter

Anton Johanssons förhoppning är att publiken inte ska lägga märke till det arbete som företaget lägger ner i produktionerna.

– Helst ska publiken inte se någonting. De ska inte märka att det är en effekt, säger han.

I klippet berättar Anton Johansson mer om hur arbetet går till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.