En delad bild som visar en person som hänger från en byggnads takkant i en säkerhetssele, med utsträckta armar på vänster sida. Till höger finns en kvinna med en ljusblond frisyr, klädd i en svart outfit och silverhalsband, som står framför en byggnad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I december kommer Fredrikskyrkan återigen bli kulissen för kommunens julkalender. Se mer i videon. Foto: Karlskrona kommun/SVT

Kyrkans levande julkalender gör comeback: ”Tror vi är unika”

Publicerad

Akrobater, körsång och poesi blev populära inslag under förra årets levande lucköppning i Fredrikskyrkan. Nu vill Karlskrona kommun fortsätta med vad de hoppas ska bli en jultradition.

Runt 6000 personer kom och tog del av förra årets julsatsning på Stortorget i Karlskrona.

– I år är förhoppningen att det ska komma ännu fler såklart, säger Anneli Robertsson, näringslivsutvecklare på Karlskrona kommun.

Varje dag, från och med 1 december och ända fram till 23 december, ska en lucka öppnas och överraska publiken med något slag av framträdande.

Fram till 31 oktober är det öppet för den som vill att anmäla sitt bidrag till lucköppningen.

– Vi har sett ett stort intresse i anmälningarna. Det är många från förra året som vill vara med igen, men det är också många nya som är intresserade, säger Livia Skåve, kultursamordnare på Karlskrona kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.