Alt-text: En delad bild som visar en laddstation för elbilar med flera bilar kopplade till laddningskablar på vänster sida. Höger sida visar en man, Kent Lindström fastighetschef Karlskrona kommun, i en mörk tröja som står i en parkeringsmiljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kent Lindström, fastighetschef på Karlskrona kommun, hoppas få fler laddstolpar på plats än vad den nya lagen kräver. Foto: Anders Wiklund/TT och Agnes Norup/SVT

Laddstolparna ska bli fler – Karlskrona vill gå längre än nya lagen

Publicerad

Lagkravet som börjar gälla 1 januari 2025 säger att alla parkeringar, även gamla, med fler än 20 platser ska ha minst en laddpunkt för elfordon – men Karlskrona vill tänka större.

– Vi tänkte se till så att vi kan få bättre nytta av det hela, säger Kent Lindström, fastighetschef på Karlskrona kommun.

Planeringen bakom en utökad laddinfrastruktur har redan pågått en tid i Karlskrona kommun.

– Snart kommer vi börja rulla i gång med att få det på plats, säger Kent Lindström som hoppas på att företag ska nappa på att bygga stolpar om kommunen tillhandahåller yta.

I videoklippet ovan: Fastighetschefen Kent Lindström om Karlskrona kommuns planer för att möta lagkravet den 1 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.