Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jimmie Persson om arbetet med att bärga lastbilen. Foto: Jerker Hagman/SVT

Lastbil har kört av bro på E22 vid Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har kört av E22 i höjd med trafikplats Karlshamn norra och föll ner från vägen och landade i en å. En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus och skadeläget beskrivs som allvarligt.

Larmet om händelsen kom vid 21.15-tiden och räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. Lastbilen, som var lastad med livsmedel, har av ännu okänd anledning kört av vägen och hamnat under en viadukt. Fallet uppskattas till 20-25 meter, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi har precis kommit till platsen. Hela räcket på vägen ovanför är nerkört, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen i region Syd vid 21.30-tiden.

En person till sjukhus

Chauffören, en man i 50-årsåldern, är förd till Centralsjukhuset i Kristianstad med allvarliga skador, uppger Region Skåne på sin hemsida.

E22 var avstängd i båda riktningarna fram till onsdagsmorgonen och först vid 07.15-tiden var vägen öppen för trafik igen. Händelsen utreds som en trafikolycka enligt polisen. Bärgningsarbetet av lastbilen väntas pågå fram till onsdagskvällen.

– Jag har aldrig sett något liknande och hoppas jag aldrig ser det igen, säger Jimmie Persson, bärgare.

Lastbilen ligger upp och ner under viadukt och kommer att bärgas under dagen. Foto: Jerker Hagman/SVT

Polis utreder olyckan

Polisen har inlett en utredning för att slå fast vad som orsakat olyckan. Bland annat kommer en teknisk undersökning av lastbilen genomföras efter att den har bärgats.

– Vi kommer också att hålla förhör med chauffören när det blir möjligt. Han befinner sig fortfarande på sjukhus och har inte kunnat höras, säger Jörgen Johnsson, jourhavande förundersökningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.