manifestation med talare i Karlshamn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Över hundra personer samlades i Karlshamn i en manifestation mot att syskonen Mila och Karim ska utvisas tillsammans med sin pappa. Foto: Agnes Norup/SVT

Manifestation för syskonen som ska utvisas till Libanon

Uppdaterad
Publicerad

På Stortorget i Karlshamn samlades över hundra personer i en manifestation för familjen Rabah, som ska utvisas till Libanon.

Bosse Bertilsson är med och arrangerar manifestationen och menar att det främsta budskapet är att visa stöttning och sluta upp runt familjen.

– Familjen lever ju under en fruktansvärd press och barnen mår jättedåligt. Vi kan inte se att det är för barnens bästa att skicka dem till Libanon, säger han och fortsätter:

– För det andra handlar det om att bemöta Migrationsverkets beslut, de har fattat ett tokigt beslut. De hade kunnat haft en mer positiv inställning när de tog det här beslutet, men de har gjort tvärtom, säger Bosse Bertilsson.

Mila, 7 år, och hennes storebror Karim, 10 år, ska utvisas tillsammans med sin pappa. Foto: Asarums IF

Över 100 personer deltog

Syskonen Mila och Karim, som är födda i Sverige, ska utvisas till Libanon tillsammans med pappa Mohammed. Mamma Lorin Ghanem får stanna.

På onsdagskvällens manifestation deltog över hundra personer. En rad talare var med, bland annat Iman Omaiarat (C), andre vice ordförande i Karlshamns utbildningsnämnd.

Fotbollsföreningen Asarums IF, vars engagemang SVT tidigare har rapporterat om, är också på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.