Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett sorgligt men rimligt beslut, menar Jörgen Martinsson, vd Svensk mink om regeringens beslut att ersätta Sveriges minkfarmare för att lägga ned. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Mink-vd:n om nedläggningen: ”Sorgligt och tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga minkfarmar i Sverige kommer att acceptera statens bud på 180 miljoner kronor för att sluta med uppfödningen. Men trots ersättningen kommer förslaget inte som något glädjebesked för minkfarmarna, menar Jörgen Martinsson, vd för Svensk mink.

– Det är ett sorgligt och tråkigt besked.

Hälften av Sveriges tjugo minkfarmar finns i Blekinge, många av dem på Listerlandet. De har nu två år på sig att stänga ner minkfarmarna om de ska få tillgång till utbetalningen på totalt 180 miljoner kronor.

Beskedet kommer efter en tuff tid för minkbranschen, med näringsförbud under pandemin. Därför välkomnas delvis regeringens beslut.

– Det är ett rimligt och förnuftigt beslut, säger Jörgen Martinsson.

Spela klippet för att höra mer om minkfarmarnas nedläggning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.