Selmas broskband / Hasslöfestivalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boje Andreasson och Jan Krister ”Notten” Olsson ser tillbaka på premiäråret 2000. Foto: SVT / Privat

Möt Selmas Broskband – inte missat en enda festival

Uppdaterad
Publicerad

Boje Andreassons och Jan Krister Olsson var med och drog igång Hasslöfestivalen för 25 år sedan. Nu laddar det egna bandet, Selmas Broskband, för sitt 25:e framträdande på festivalen.

– Det var tänkt som en engångsgrej men befolkningen tvingade oss att fortsätta, säger Boje Andreasson.

I slutet på 90-talet föddes idéen att samla de många Hasslöbanden som kommit och gått genom åren till en festival. Idéen var Boje Andreassons, som själv spelat i band på 70-talet tillsammans med Jan Krister Olsson.

– Vi startade 1972 och spelade några år, tog paus på 25 år och sedan var det Boje som väckte allt till liv igen, säger Jan Krister Olsson.

Inga planer på fortsättning

Alla de 26 tillfrågade lokala banden tackade ja till det som från början var tänkt som en engångsgrej. Men publiken ville annorlunda.

– Det var tänkt som en engångsgrej men befolkningen tvingade oss, säger Boje Andreasson.

25 år i rad

Nu laddar Selmas Broskband för sin 25:e festival i rad, då man som enda band deltagit i samtliga festivaler. Några planer på att lägga ner finns inte.

– Vi har skrivit på för 25 år till, säger Jan Krister Olsson.

I videon kan du höra initiativtagarna berätta mer om de första åren för festivalen och det egna bandet Selmas Broskband.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.