Bagare visar upp bakverk i ett bageri med bröd bakgrund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nellie Risberg visar upp två laminerade wienerbröd – en ny teknik hon lärt sig av bagaren Alexander Pelli. Foto: Karl Bergholtz/SVT

Nellie lär sig laminera med kändisbagaren: ”Bara fantasin som sätter stopp”

Uppdaterad
Publicerad

Nellie Risberg och hennes klasskamrater på Östersjöskolan fick chansen att lära sig nya baktricks när kändisbagaren Alexander Pelli besökte skolan.

– Det har varit inspirerande, säger Nellie Risberg.

När kändisbagaren Alexander Pelli gästade bagerieleverna på Östersjöskolan så stod surdeg, fullkornsbröd och krämbullar på menyn. Alexander Pelli, som har tävlat i bagarlandslaget och fått titeln ”Årets Bagare”, delade under två fullspäckade dagar med sig av sina erfarenheter i bagarbranschen.

– Min kunskap får mer värde när jag får dela med mig. De har fått göra allting själva för det är så jag tycker man lär sig allra bäst, säger Alexander Pelli.

Nellie Risberg går i årskurs två på restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori. Hon tycker att undervisningen har varit inspirerande och har bland annat lärt sig mer om att laminera wienerdegar.

– Med laminering kan man färgar degen i olika färger och jag har fått en större förståelse för hur tekniken fungerar. Det är bara fantasin som kan sätta stopp när man bakar, säger hon.

Se mer från bageriundervisningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.