Nu sker nya avhopp från Sverigedemokraterna i Sölvesborg. Foto: SVT och TT

Nya turer i konflikten – fler avhopp från SD i Sölvesborg

Publicerad

Sedan den nuvarande konflikten inom Sverigedemokraterna i Sölvesborg startade behöll politikerna Rune Andersen, Camilla Frantz och Karolina Widerberg enbart sina platser i kommunfullmäktige. Men nu har de lämnat även de uppdragen.

Det var den 19 augusti som hela den lokala styrelsen för Sverigedemokraterna i Sölvesborg avgick. Sedan dess skakar interna strider partiet.

Som vi rapporterat tidigare har sju sverigedemokratiska politiker avsagt sig sammanlagt 32 uppdrag. Några av uppdragen tillsattes igen under måndagens kommunfullmäktige i Sölvesborg

Sd-sprickan i Sölvesborg

Partiets tidigare lokala ordförande, Rune Andersen, och tidigare styrelseledamoten Camilla Frantz avsade sig alla uppdrag men tog sedan tillbaka platserna i kommunfullmäktige. Även Karolina Widerberg behöll enbart sin plats i kommunfullmäktige.

Men nu har även de tre avsagt sig sina uppdra som ledamöter i kommunfullmäktige. Deras avsägelser inkom till kommunen på tisdagen. De har dock kvar sina uppdrag som regionpolitiker för Sverigedemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sd-sprickan i Sölvesborg

Mer i ämnet