Louise Erixon, gruppledare för SD i Sölvesborg, uppmanade tre av partiets ledamöter att lämna sina platser. Foto: SVT/TT

Efter Louise Erixons uppmaning – flera avhoppare lämnar fullmäktige i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Rune Andersen hoppade av som ordförande för Sverigedemokraterna i Sölvesborg i måndags. Nu har han också avsagt sig sin plats i kommunfullmäktige och har därmed lämnat alla sina uppdrag för partiet i Sölvesborg.

I den kris som skakar Sverigedemokraterna i Sölvesborg hoppade hela den lokala partistyrelsen av i måndags. Partiets gruppledare Louise Erixon förklarade det med att styrelsen tog konsekvenserna av en dålig valrörelse i EU-valet.

Uppmanade att avgå

Sedan dess har hon också pekat ut tre av partiets ledamöter i kommunfullmäktige som politiska motståndare och uppmanat dem att lämna sina platser. Efter det står det nu klart att partiets avhoppade ordförande i Sölvesborg, Rune Andersen, avsagt sig sin plats i kommunfullmäktige. Tidigare i veckan hade han också avsagt sig övriga politiska förtroendeuppdrag för Sverigedemokraterna i Sölvesborg.

Sd-sprickan i Sölvesborg

Ytterligare avhopp

Även ytterligare en avhoppad styrelseledamot, Lisa Österbladh, lämnade på onsdagen sin plats i kommunfullmäktige. Hon lämnade också övriga förtroendeuppdrag för Sverigedemokraterna i Sölvesborg tidigare i veckan och har därmed avsagt sig samtliga politiska uppdrag i kommunen.

Under fredagen rapporterar Sydöstran att även Camilla Frantz nu väljer att lämna sin plats i fullmäktige. Därmed har alla de tre ledamöter som Louise Erixon krävt ska lämna, nu också lämnat sina uppdrag i kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sd-sprickan i Sölvesborg

Mer i ämnet