Socialdemokratiska oppositionsrådet Per-Ola Mattsson framför rådhuset i Karlshamn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oppositionsrådet Per-Ola Mattsson (S) kritiserar uppskjutningen av ett nytt vattenverk i Karlshamn: ”Behovet är stort”, säger han. Foto: SVT

Nytt vattenverk i Karlshamn skjuts upp: ”Katastrof”

Publicerad

Det sedan tidigare planerade bygget av ett nytt vattenverk i Karlshamn ska nu skjutas upp av ekonomiska skäl.

– Ett oklokt beslut. Företag, invånare och sjukhuset behöver vatten, säger oppositionsrådet Per-Ola Mattsson (S).

Vattenverket i Asarum är byggt på 1960-talet. Ett byggbolag hade sedan tidigare anlitats för att bygga ett nytt med start nästa år.

Men när M-, KD- och SD-styrets budget ska klubbas i kommunfullmäktige i dag är en uppskjutning av bygget till år 2032 en del av beslutet.

– Det är katastrof. Vi riskerar att stå utan vattenförsörjning i Karlshamn, säger oppositionsrådet Per-Ola Mattsson (S).

Prioriteringar

Han menar att exploateringen av området Janneberg i Asarum i stället skulle skjutits på framtiden, eftersom vattenfrågan är viktigare.

SVT har i dag inte lyckats nå kommunalrådet Magnus Gärdebring (M) för en kommentar. Men enligt styrets budget finns det i nuläget inte utrymme för ett nytt vattenverk, med hänvisning till att exempelvis Sydostlänken måste prioriteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.