Det visade sig vara militära knallskott och sprängkapslar som fanns i torpet. I och med att Blekinge är ett militärlän så har mycket av det som polisen fått in under sprängämnesamnestin varit militära sprängämnen.
– Vi har fått in allt från krut och rena sprängämnen till pyroteknik, fyrverkerier och ammunition, säger polisassistent Anders Magnevall.
Det som polisen fått in mest av under amnestin är tändmedel, vilket används för att starta en explosion.
– Det är mycket mer än vad jag trodde att vi skulle få in.
Många dödsbon
Syftet är att få bort farliga sprängämnen. Inte sällan finns sprängmedel så gamla som 70 år i gamla stugor och torp. Är de militära så står de också emot tidens tand längre än de civila sprängämnena.
– Vi har rensat ut många dödsbon, så det är bra att sprängmedlen kommer bort från samhället. Blir det en brand i ett hus och det finns sprängmedel kvar så är det inte så bra.
Sista veckan
Under sprängämnesamnestin så är det inte meningen att man ska komma in till polisstationen med misstänkt explosiva varor, utan man ska i stället ringa polisen.
– Ring 114 14, så får en polispatrull komma ut och konstatera vad det är. Polispatruller tar det som vi kan hantera och som inte är miljöpåverkat. I andra fall får bombgruppen ta hand om det. Och efter att polisen tagit hand om det så får man amnesti.
Sprängämnesamnestin startade i oktober och avslutas den 11 januari.
Titta på videoklippet ovan för att se några av sprängämnena som polisen i Blekinge fått in under amnestin