Per-Ola Mattsson (S) lämnar för att få in nya, yngre krafter på de ledande rollerna. Foto: Stina Sandström

Per-Ola Mattsson (S) lämnar sina toppolitiska uppdrag i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Efter tio år som gruppledare har Per-Ola Mattsson (S) nu bestämt sig för att lämna sina toppolitiska uppdrag i Karlshamn. Vid årsskiftet väntar en yngre förmåga att ta över.

Per-Ola Mattsson har beslutat sig för att lämna uppdragen som oppositionsråd samt som gruppledare för Socialdemokraterna från och med nästa år.

– Jag har funderat under sommaren och jag landade i att det behövs en förnyelse, en föryngring i partiet, säger han och påpekar att han är 65 år vid nästa val.

Flera år inom politiken

Mattsson har varit gruppledare för partiet i Karlshamn i tio års tid och suttit som kommunstyrelseordförande under två mandatperioder. Han har även tidigare erfarenhet från att vara regionpolitiker.

– Det har varit oerhört roliga och inspirerande år. Jag kommer fortfarande att vara politiskt aktiv, men inte ha lika krävande roller, säger han.

Arbetet med att ta fram och välja en efterträdare har redan inletts av partiet och det nya namnet är tänkt att tillsättas vid medlemsmötet i december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.