Tre barn och en vuxen kvinna avled i samband med branden i Lyckeby. Foto: SVT/Wivan-Kristina Sandberg

Polisen lägger ner utredning om mordbrand efter dödsbranden i Lyckeby

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen om mordbrand efter dödsbranden i Lyckeby i juli, har nu lagts ner. Polisen kan, trots flera insatser, inte fastställa brandorsaken.

Det var den 7 juli som en brand bröt ut i ett flerfamiljshus i Lyckeby där en äldre kvinna och tre små barn omkom. Efter händelsen inleddes en förundersökning om mordbrand, men polisen meddelar nu att utredningen är nedlagd.

”Den tekniska undersökningen är nu klar och sammantaget har förundersökningen inte lett till att någon kan misstänkas för brottet”, skriver polisen på sin hemsida.

Inga tekniska fel

Polisen ger också vidare besked om slutsatserna av utredningen.

”Den tekniska undersökningen har inte visat på några tekniska fel på elektronisk utrustning eller några elsystem i lägenheten. Branden har startats avsiktligen eller genom slarv med eld eller glöd. Det finns dock ingenting i utredningen som talar för att någon avsiktligen har startat branden”, skriver polisen.

Undersökningen slår också fast var branden startade.

”Utredningen visar också att det bara har brunnit i ett av lägenhetens sovrum och att branden startade i området vid sängarna.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.