insamlingssida, minnesplats

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om insamlingen i klippet ovan. Foto: SVT

Efter dödsbranden i Lyckeby – mostern hedrar barnen genom insamling

Uppdaterad
Publicerad

Saknaden är stor efter de tre barnen som alla omkom i lägenhetsbranden i Lyckeby i Karlskrona juli.

Nu har barnens moster startat en insamling i deras minne.

Mostern Miar säger till SVT att hon inte orkar prata om insamlingen och det tragiska som hänt för tillfället, men skriver på sociala medier att barnen var hennes älsklingar som är så saknade – och att känslan är obeskrivlig efter den tragiska branden.

För att hedra sin systers tre små barn har Miar nu startat en insamling, något som BLT rapporterat om. I dagsläget har den fått in över 20 000 kronor.

Tanken är att pengarna ska gå till en vattenbrunn i ett ekonomiskt utsatt land, där barnens namn ska finnas inristade – genom ett samarbete med en internationell organisation.

”Vattenbrunnen kommer att byggas i ett land där den kommer vara till stor användning. Mer info om var vattenbrunnen kommer att byggas kommer senare”, skriver mostern Miar i ett inlägg.

Utöver barnen omkom även en vuxen kvinna i branden.

Föremål analyseras

Sedan branden inträffade den 7 juli har orsaken till branden utretts av polisen.

Enligt förundersökningsledare Janice Stegby Persbring analyseras ännu föremål från lägenheten och rubriceringen är fortfarande mordbrand, men ingen person är i nuläget misstänkt för brott.

Det är dock något som kan komma att ändras, menar Persbring, beroende på vad resultaten visar från den tekniska undersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.