Känslan av ovisshet kring vad som har hänt vid lägenhetsbranden i Lyckeby, kommer att drabba de anhöriga och berörda en längre tid. Foto: SVT/Wivan-Kristina Sandberg

Polisens nya besked: Svar om dödsbranden kan dröja månader

Uppdaterad
Publicerad

Hur – eller varför – branden kan ha startat i den drabbade lägenheten i Lyckeby, är ännu oklart.

Polisens besked är att svaren från den pågående utredningen kommer att dröja länge – upp till flera månader.

Polisens tekniker undersökte den brandskadade lägenheten under tisdagen, två dagar efter att branden härjade och totalt har fyra personer omkommit till följd av branden, varav tre var minderåriga barn.

Under onsdagen hölls en sorgestund av anhöriga i Folkets Hus i Lyckeby, dit många berörda grannar tog sig för att visa sitt stöd.

Känslan av ovisshet kring vad som har hänt förlängs för de anhöriga, då polisens analys dröjer.

– Det kommer dröja en längre tid innan vi har något besked att ge. Det handlar om månader, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Delad bild på minnesstund och porträtt på Ibrahim, anhörig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Folkets hus i Lyckeby var det minnesstund efter branden, arrangerad av Ibrahim och andra anhöriga. Foto: Sofia Widerberg Fisher/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.