Polisbil i krock med träd på Trossö

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil kolliderade med ett träd på Trossö i Karlskrona under torsdagskvällen. Två poliser blev lindrigt skadade och fick föras till sjukhus. Händelsen utreds som en trafikolycka.

Larmet kom runt 19.20. Kollisionen skedde på Amiralitetsgatan, i höjd med Amiralitetstorget.

– Det var tre i bilen och minst två är skadade, det pågår räddningsarbete på plats. Omständigheterna har vi inte klara för oss just nu, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson vid polisen efter halv åtta.

Lindriga skador

En timme senare kunde polisen bekräfta att två poliser, en man och en kvinna, fördes till sjukhus med ambulans. De har fått lindriga skador meddelar Region Blekinge.

Även den tredje polisen ska ha fått uppsöka sjukvård, men ska också ha varit lindrigt skadad.

Bilen bärgad

Polisbilen bärgades från olycksplatsen.

– Det kommer att utredas som en trafikolycka. Parallellt med det kommer man också göra en särskild utredning eftersom det är poliser som skadats i tjänst, säger Rickard Lundqvist.

Lämnat sjukhus

Under fredagsmorgon meddelade polisen att både mannen och kvinnan hade lämnat sjukhuset.

Omständigheterna kring händelsen är fortfarande oklara, men patrullen var inte skickad till platsen av polisens ledningscentral. 

– De var där på ett eget ärende. Nu ska en trafikutredare titta närmare på händelsen, bland annat genom att prata med de inblandade och att titta på bilder från platsen, säger Calle Persson, polisen presstalesperson på fredagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.