Foto: TT

Region Blekinge avvaktar beslut om undantag från anmälningsplikt av papperslösa

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar, Jönköping och Västra götaland är några av de regioner i Sverige som skickat skrivelser till regeringen där de kräver att deras medarbetare ska undantas från anmälningsplikt av papperslösa.

Region Blekinge väljer att avvakta.

I början av juni togs frågan upp i regionstyrelsen då Socialdemokraterna och Centerpartiet lade fram ett förslag som avslogs med åtta röster mot sju.

Enligt regionrådet Sophia Ahlin (M) är det för tidigt med en skrivelse innan något beslut om anmälningsplikt fattats.

– I Tidöavtalet framgår det att att det kommer behövas en utredning där det kan komma att behövas göra undantag. När utredningen är klar så kommer vi att ta ställning till den, säger hon.

Föreslogs i Karlskrona

I början av veckan föreslog oppositionen i Karlskrona att den vill att kommunen ska skicka en skrivelse till regeringen där de kräver att medarbetarna ska undantas från anmälningsplikt av papperslösa. Men kommunstyrelsen sa nej.

Sandra Bizzozero (S) och Christopher Larsson (SD) i Karlskrona kommun.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sandra Bizzozero (S) och Christopher Larsson (SD) om oppositionens förslag om att gå emot potentiella lagstiftningen om papperslösa. Foto: Karin Karltun/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.