Rekordstark start på turiståret i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Turiståret 2022 har börjat starkt i Blekinge. Siffror från Tillväxtverket visar att antalet gästnätter i Blekinge under januari-april i år var den högsta noteringen under perioden sedan mätningarna startade 2008.

Antalet gästnätter under januari-april uppgick till nästan 150 000, vilket är drygt 10 000 fler än det tidigare rekordet från 2017. Siffrorna visar också en ökning med knappt 57 procent jämfört med samma period 2021.

Mattias Pettersson, destinationsutvecklare på Visit Blekinge, tror att besöksnäringen i Blekinge väntar ett högtryck under sommaren. Han menar också att tendenserna på ökad turism i Blekinge gick att se redan ifjol efter att restriktionerna lättades

Rekord 2021

Siffran för antalet gästnätter under det andra halvåret 2021 var nämligen den högsta för perioden juli-december sedan mätningarna startade 2008.

Anders Berggren från Värnamo har campat på Dragsö i Karlskrona varje sommar i 31 år och pandemiåren var inga undantag.

– Det var jättebra att vara campare under pandemin. Här var inte många andra campare då, så det var kanon.

Se mer från campingen på Dragsö i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.