Det har under en period varit stökigt på och vid Stadsbiblioteket i Karlskrona, med bland annat skadegörelse och nedskräpning. Foto: SVT

Säkerheten skärps på biblioteket: Ordningsvakter och värmekameror

Uppdaterad
Publicerad

Nu sätts ytterligare åtgärder in för att få ordning på stöket vid Stadsbiblioteket i Karlskrona. Sedan tidigare har kommunen ansökt om att sätta in ordningsvakter – nu kommer även mer belysning och värmekameror att sättas upp.

För att öka tryggheten i området kring och på Stadsbiblioteket i Karlskrona så har det sedan tidigare ansökts om att sätta in ordningsvakter. Kommunen har nu beviljats det tillståndet och samtidigt satt in ytterligare åtgärder för att komma till bukt med problemen vid biblioteket.

– Biblioteket ska vara en lugn och trygg plats för människor och att värna om den här platsen är därför särskilt viktig, säger kommunalrådet Börje Dovstad (L) som också är ordförande i lokala brottsförebyggande rådet.

Ordningsvakter snarast

Det har under en period varit mycket problem med både nedskräpning och skadegörelse vid biblioteket. Det har också varit personer på platsen som stört ordningen och skapat otrygghet.

Karlskrona kommun har nu beviljats tillstånd för att ha ordningsvakter på Statsbiblioteket. Dessa kommer snarast att sättas på plats i området. Inom kort kommer även ny belysning utomhus samt värmekameror komma på plats.

bibliotek och kvinna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De anställda på Stadsbiblioteket i Karlskrona är positiva till att kommunen nu vill sätta in ordningsvakter, säger enhetschef Anna Holmberg. Foto: Erik Lundmark/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.