Man på industriarbetsplats

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sam Ebadeh fick jobb som elingenjör i Karlskrona för tio månader sedan. Foto: Agnes Norup/SVT

Sam lämnade storstan för industrijobb i Karlskrona

Publicerad

Resan till 5000 nya anställningar till och med 2030 är redan påbörjad. En av alla som har flyttat till Karlskrona för jobbets skull är Sam Ebadeh.

– Jag kände till NKT, Saab och Försvarsmakten när jag flyttade hit men det var det, säger han.

Att Karlskrona erbjöd en bredd av jobbmöjligheter var inte något som Sam Ebadeh hade räknat med när han flyttade till Karlskrona för snart ett år sedan. Och att det fanns en efterfrågan på just elingenjörer var något som överraskade.

– Jag tänkte först ”om man jobbar med gummimoduler vad behöver man en elingenjör till”, men vi behövs för att säkerställa säkerheten, säger Sam Ebadeh.

Och konstaterar att han trivs bra på sin nya arbetsplats.

Däremot tycker Sam Ebadeh att fler företag borde bli bättre på att synas utanför Blekinge när de rekryterar.

– Helt ärligt har man nog varit lite dålig på att marknadsföra sig utåt i de andra länen. Jag själv till exempel kände ju inte till att Blekinge hade så många industrier, säger han.

Rådet till andra

– Man ska inte vara rädd för att kasta sig ut. Hade det inte varit för min sambo som fick jobb först här i Blekinge så hade jag inte haft en tanke på Karlskrona, men jag trivs väldigt bra här och det är trevligt folk som jobbar här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.