Christopher Larsson (SD) och Rödeby simhall

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Christopher Larsson (SD) anser att det är viktigast att få en ny simhall på plats så snabbt som möjligt, spela klippet för att få höra varför. Foto: Karin Karltun/SVT

Simhallsbygget går emot tjänstemännens rekommendation: ”Leder inte till någon förändring”

Publicerad

De styrande politikerna har beslutat att det ska byggas en ny simhall i Rödeby. Men enligt tjänstemännens förstudie så är den för liten.

En av de främsta anledningarna till att kommunen valt att satsa på en ny simhall i Rödeby är för att det redan finns en detaljplan för området, det berättar kommunalrådet Christoper Larsson (SD).

– Det medgav att vi snabbt kan få en simhall på plats.

För få banor

Den nya simhallen i Rödeby kommer vara lika stor som den nuvarande, det vill säga en bassäng med fyra banor. Men i den förstudie som tjänstemännen tagit fram så rekommenderas inte det alternativet. Där går det bland annat att läsa:

”Detta alternativ leder inte till någon förändring, det löser inte de problem som finns gällande tillgång. Både föreningar, allmänhet, militär och skola vill ha mer tider.”

”Vi måste se till att prioritera”

Istället föreslår de en hall med sex banor. Något som kommunalrådet Christopher Larsson inte anser är möjligt.

– Vi måste se till att prioritera pengarna i kommunen. Det finns väldigt mycket saker som behöver repareras efter det tidigare styret, säger han.

Att bygga endast en hall ser han inte heller som ett alternativ.

Spela klippet för att höra honom berätta varför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.