Jessica Mårtensson och Jonas Rexeke Karlskrona simsällskap

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlskrona simsällskap vill se ett stort badhus i Karlskrona som täcker hela kommunens behov, Spela klippet för att höra varför. Foto: Karin Karltun/SVT

Simsällskapet kritiskt till simhallsbygget i Rödeby

Publicerad

Om tre år ska Rödebys nya simhall stå klar, men det är något som oroar Karlskrona simsällskap.

– Det behövs en simhall i kommunen som uppfyller alla behov, säger ordförande Jonas Rexeke.

Karlskrona kommuns simhallar är i dåligt skick. Den i Rödeby läcker och den på Trossö har under sommaren stängt för renovering.

Politikerna har beslutat att bygga en ny simhall intill utebadet i Rödeby, planen är att badhuset ska stå klart till 2027. Men det här är något som oroar Karlskrona simsällskap.

– Vi tycker att man ska bygga en simhall, som ersätter både Rödeby och Trossö, säger ordförande Jonas Rexeke.

Nytt badhus

Hur lång levnadstid Karlskrona simhall har kvar är inte klart. Men enligt en utredning från kultur- och fritidsnämnden så har kommunen behov av ett nytt badhus för att möta behovet från föreningar, skola och försvarsmakten.

– Är det nu vi har chansen att stanna upp och fundera över vilka behov vi har i kommunen, säger Jessica Mårtensson som är styrelseledamot i Karlskrona simsällskap.

Simsällskapet har skickat ett öppet brev till de ledande politikerna där de framför sin oro över den framtida banbristen.

Spela klippet för att höra vilka fördelar det finns med en simhall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.