Skottskadade rutor på flera skolor i Karlshamn

Publicerad

Flera fönsterrutor har krossats och förstörts av skotthål på både skolor och förskolor i Karlshamns kommun. På Pästslättsskolan hamnade det glassplitter i klassrummen och flera rutor har fått tejpas tillfälligt – innan de byts ut för dyra pengar.

Skadegörelsen upptäcktes under veckan av vaktmästaren Filip Brahm, som nu har polisanmält skadorna och har tillsammans med polisen besökt de drabbade skolorna och förskolorna.

– Vi gick här igår och då sa de att det nog är någon form av luftvapen, säger Filip Brahm.

På Sternöskolan handlar det om ett tiotal stora fönster som måste bytas och vaktmästaren beräknar att det kommer att kosta upp mot 50 000 kronor att åtgärda.

I klippet: Flera fönster byts ut på Sternöskolan efter helgens skadegörelse.

Spår av soft air gun

Polisen har inga vittnesuppgifter sammanställda i nuläget och har inte mycket att gå på, men misstankarna härleder till ungdomar.

– Det är inget tillgripet i samband med skadegörelsen. När vi var ute på plats fanns det spår av soft air guns, men vi kan inte styrka till någon misstänkt gärningsperson, säger Jonas Mattsson, förundersökningsledare i Karlshamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.