• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Räddningstjänst arbetar vid en brand i en skräpfyllning. Rök och lågor syns i bakgrunden medan brandmän och andra insatspersoner diskuterar situationen. En brandbil står delvis synlig till höger. Marken är dammig och oordnad, vilket tyder på en industriell miljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten och Affärsverkens personal på anläggningen hjälps åt för att släcka branden i sophögen. Foto: SVT

Brand i stor sophög på Bubbetorp: ”Det kommer brinna i flera dagar”

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i en stor hög med industriavfall. Enligt räddningstjänsten är det inga farliga ämnen eller kemikalier det rör sig om.

Under torsdagsmorgonen inkom larm om en brand på Mältans avfallsanläggning. Det brinner i en sophög som är 40 meter lång, 20 meter bred och sex meter hög – och innehåller runt 1 000 ton sopor.

Just nu pågår ett arbete med att säkra omgivningen.

– Jag kan inte uppskatta någon sluttid, men det kommer att brinna här i flera dagar. Vi får se hur länge vi är på plats, det beror på hur det utvecklar sig, säger han.

På plats jobbar både räddningstjänst och Affärsverkens personal från anläggningen.

– Det vi gör nu är att vi försöker gräva bort det som brinner och vattenbegjuta runt om för att komma närmare den stora högen, säger Robert Malmgren, renhållningsansvarig på Affärsverken.

Vad som har orsakat branden är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.