Splittbild: Kvinna till höger och man i ett gym till vänster

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar fysioterapeuten Amanda Nilsson om vad du ska tänka på och hur du ska träna efter semestern. Foto: Sofia Widerberg Fisher/SVT

Träna efter semestern – men ta inte i för hårt

Publicerad

Under semestern kan träningen lätt bli bortprioriterad. Men när det är dags att komma igång efter lång ledighet så gäller det att akta sig för att ta i för mycket med träningen.

– Sätt upp realistiska mål, säger fysioterapeuten Amanda Nilsson.

För många är semestern slut och det är dags att komma tillbaka till träningsrutinerna. Vissa har redan en väletablerad plan medan andra kommer ur semestern med ny motivation och nya mål.

Även om man känner sig motiverad så tycker fysioterapeuten Amanda Nilsson att man ska akta sig för att starta för intensivt.

– Det gäller att inte ta i för hårt, säger hon.

Enligt Amanda Nilsson blir det lätt att man inte håller kvar i rutinerna och i stället skippar träningen. Därför rekommenderar hon att man hittar en träningsform som man tycker är rolig.

– Någonting som är lite pulshöjande och någonting som belastar muskulatur och skelett.

Se i klippet ovan vad fysioterapeuten Amanda Nilsson tycker man ska tänka på om man vill komma igång med träningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.