Claes-Arne Hermansson och en bild på två kvinnors ben.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan svarar Claes-Arne Hermansson på tre frågor kopplade till polisens arbete mot sexköp i polisregion Syd. Foto: Johan Nilsson/TT/SVT

Tre frågor om: Sexköp i polisregion Syd

Uppdaterad
Publicerad

Claes-Arne Hermansson är chef för utredningssektionen för grova brott i Malmö. Hans bild av sexköp i polisregion Syd är att det förekommer i ganska stor omfattning, men att mörkertalet är stort. Det utspelar sig också ofta på massagesalonger.

I region Syd ingår Blekinge, Kalmar, Kronobergs och Skåne län. På grund av mörkertalet är det svårt att säga vilket län som är mest utsatt, men enligt Claes-Arne Hermansson är brotten i huvudsak centrerade till de större städerna.

– Men det är egentligen per capita lika mycket i småorterna, säger han.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

”Viktigt att få kontakt med en utsatt”

Det är i första hand områdespoliserna som kan försöka motverka att sexköp förekommer och den vanligaste brottsplatsen är massagesalonger, menar han.

– Det viktigaste är att man får en kontakt med någon som är utsatt i salongen, det är då vi kan komma in och förstå vad som händer.

Hör mer om detta i klippet ovan där Claes-Arne Hermansson svarar på tre frågor kopplade till polisens arbete mot sexköp i polisregion Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Mer i ämnet