Vattenborgen på Stortorget i Karlskrona. Foto: Henrik Friberg/SVT

Vattenborgsutredning dröjer – fler intervjuer väntar

Publicerad

Granskningen av Vattenborgsaffären i Karlskrona är försenad.

Först i nästa vecka väntas den presenteras för kommunledningen.

Utredningen kring den styrande Karlskronaalliansens hantering av köpet av Vattenborgen skulle egentligen redan ha gjorts i höstas. Men i den första anbudsrundan var ingen intresserad och i den andra hoppade den granskande byrån av till följd av jäv.

I stället har arbetet genomförts av advokatfirman Delphi i Stockholm till en prislapp på mellan 300 000 och 500 000 kronor.

Vattenborgen i Karlskrona

Resultatet skulle ha redovisats i vecka nio, men arbetet har av olika anledningar försenats.

– Vad jag har förstått återstår det en del samtal och en del dokumentation för att utredningen ska kunna presenteras. Jag har fått till mig att den ska redovisas för kommunstyrelsens arbetsutskott och revisionens ordförande den 18 mars, säger kommundirektör Håkan Petersson.

Enligt vad SVT erfar genomförs de sista politikerintervjuerna den här veckan.

– Eftersom affären är avblåst är min bedömning att det inte längre är lika bråttom att bli klar. Det kan vara en förklaring, säger kommunalrådet Christopher Larsson (SD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenborgen i Karlskrona

Mer i ämnet