”Vi är inne i en aktiv utredningsfas och därför kan jag inte lämna några detaljer i nuläget”, säger åklagare Lena-Marie Bergström. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Ytterligare misstänkt begärs häktad för kakförgiftningen i Kungsmarken

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en person misstänks nu för inblandning i den kakförgiftning som drabbade flera vuxna och barn i Kungsmarken i mitten av oktober.

Mannen, som är i 25-årsåldern, begärs i dag häktad – också han för grov misshandel.

Det var kvällen den 16 oktober i år som flera personer i en lägenhet i Kungsmarken insjuknade sedan de fikat på bakverk som levererats till bostaden. Kakorna visade sig senare innehålla spår av THC, den aktiva substansen i cannabis.

Sedan tidigare sitter en 19-årig man häktad misstänkt för grov misshandel och nu har ytterligare en man gripits och kunnat anhållas under helgen.

Giftiga kakor i Karlskrona

– Vi är inne i en aktiv utredningsfas och därför kan jag inte lämna några detaljer i nuläget, säger åklagare Lena-Marie Bergström, som dock bekräftar att dagens häktning har koppling till det aktuella ärendet i Kungsmarken.

Mannen i 25-årsåldern är sedan tidigare dömd för narkotikabrott.

Häktningsförhandlingen hålls under måndagseftermiddagen i Blekinge tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Giftiga kakor i Karlskrona

Mer i ämnet