Tre bilder från några av årets mest uppmärksammade nyheter från SVT Nyheter Dalarna. Till vänster: Unga människor som dansar på ett dansgolv. I mitten: närbild på man som ser ut att stoppa in en snusprilla. Till höger: Bild på person som hänger i skidliften.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eddie Meduza på älvdalska, minimeringsmästare och snowboardåkare som fastnat i skidlift. Kommer du ihåg SVT Nyheter Dalarnas mest engagerande nyheter från året som gått? Foto: SVT

2022 snart slut – här är SVT Nyheter Dalarnas videoklipp som engagerat mest

Uppdaterad
Publicerad

År 2022 lider mot sitt slut. Minns du vilka ”klickisar” vi har haft på sajten? Fast i skidlift, Eddie Meduza och slopade restriktioner – här är fem videoklipp som engagerat SVT Nyheter Dalarnas tittare det gångna året.

1. SNOWBOARDÅKARE FAST I SKIDLIFT

En av liftbyglarna i ankarliften intill Kläppens parkområde hakade upp sig. Linan gick aldrig ut utan en snowboardåkare följde istället med upp i luften och blev hängande tre meter över marken.

2. EDDIE MEDUZA PÅ ÄLVDALSKA

Epa-ungdomar och Eddie Meduza tillsammans i en musikvideo för att få ungdomar engagerade i älvdalskan som bara talas i Älvdalen i norra Dalarna.

3. LEVDE PÅ KRISMAT I EN VECKA

När Länstyrelsen Dalarna sökte personer som ville testa att leva i en vecka med krisberedskapslådor nappade Camilla Dalevall.

4. MINSKA AVFALL-UTMANING

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Hannes Forssell/SVT

Gunnar och hans fru Hannele har under ett års tid deltagit i Minimeringsmästarna. En tävling som går ut på att minska sitt avfall så mycket som möjligt.

5. LYCKA NÄR RESTRIKTIONER SLOPADES

Besökare började köa redan en och en halv timme innan midnatt den 9 februari när en nattklubb i Sälen öppnade portarna i samband med att coronarestriktionerna slopades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.