Kostnaderna för utrustning, drivmedel, el och foder är bara några exempel på vad som påverkar föreningslivet idag.
Har dina familjemedlemmar fått tänka om när det gäller fritidsaktiviteter och idrottande? Hur löser man den ekonomiska krisen i din ridklubb eller innebandyförening? Vi vill gärna ta del av dina erfarenheter av tuffare ekonomiska tider och fritidsaktiviteter.
Hur påverkas ditt idrottade av ökade kostnader?
Frans Theresia • Jag är paraplegis, och ridningen är det enda jag kan göra, inom idrott, samtidigt som jag får bättre bålstabilitet.
Det gör helt enkelt gott för både kropp och själ.
Det är dyrare, och jag tror tyvärr ej det kommer vara möjligt att fortsätta över någon längre tid, då jag enbart har förtidspension, numer sjukersättning.
Med ökade priser på precis allt, så blir det nog många som måste sluta med sina idrotter, vilket jag tycker är mycket olyckligt.
När det gäller de som har Förtidspension/Sjukersättning, tycker jag en de/vi ochså skulle kunna få möjlighet till Friskvårdsbidrag.
Då kan man röra på sig, för många som gör det mår ju bättre, istället för att sitta henna och bli både deprimerade och hågsamma.
Alla både liten som stör, sjuk som frisk ska kunna ha en möjlighet att få må bra genom idrott, tycker jag!
Pia wåhlander • Rider inte,nu pga funktions hinder,men har gjort det.Svedens gård,surahammar, svärdsjö,,fortsätter trots kostnader,det är något som ridsportförbundet ,frågan diskuteras högre nämnderinte elevernas bekymmer mer kollektiva lösning,rida på kredit.vi jobbar för hästarna och kamratskap skull ideologi.graris jobb.
Hästmamma • Jag har två döttrar som rider. Bara lektioner och medlemsavgifter kostar oss omkring 15000 kronor idag. Om det blir dyrare vet jag inte om båda kan fortsätta. Det är ju inte bara lektionerna som kostar. Utrustning, bilresor fram och tillbaks från stallet läggs ju ovanpå. Vi handlar så mycket begagnad utrustning det går på hästloppis .