Delad bild – till höger en bild på en grushög intill en väg där en bil passerar, till höger en bild på en man med grå tröja.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tråkigt för vår turistnäring” – hör Martin Cargerman berätta om hur bilverkstäderna har fullt upp med att laga punkteringar efter de som kört längs Vasaloppsvägen. Foto: Sofie Lind/SVT

”Borde inte vara öppen” – mängder av punkteringar längs Vasaloppsvägen mot Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Det är många som fått punktering längs Vasaloppsvägen i samband ombyggnationen av vägen.

– Jag tycker inte den borde inte vara öppen i den konditionen den är nu, säger verkstadsägaren Martin Cargerman i Sälen.

Ombyggnationen av Vasaloppsvägen mellan Sälen och Mora, alltså länsvägarna 1024 och 1025, pågår för fullt . Under Vasaloppets sommarvecka är den dessutom är tillfälligt öppen hela vägen mellan Oxberg och Fiskarheden.

Potthål och bergkross bakom punkteringar

Det är också en vägsträcka som orsakat många punkteringar under sommaren, inte minst nu när många besökare och tävlingssugna åker längs vägen.

Vasaloppet i Dalarna

Både potthål samt grov bergkross som lagts ut på vägen har orsakat stora problem.

– I fredags hade vi över tio bilar med punkteringar, säger Martin Cargerman, som gått ut på sociala medier för att uppmana bilister och andra att köra andra vägar än Vasaloppsvägen.

Trafikverket: Vädjar till folk att vara toleranta

Entreprenörerna som lägger ut bergkrossen längs vägbanan menar att de har daglig tillsyn längs vägen för att se hur den är.

Att ha vägsträckan helt avstängd skulle ha för stor påverkan enligt Trafikverket som uppmanar trafikanter att respektera hastighetssänkningen längs vägen.

– Vi vädjar till folk att vara toleranta, säger Mikael Oscarson, projektledare hos Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet