En tolvårig tjej försöker hänga kvar i en stång medan en uniformerad militär tar tiden på hur länge hon klarar det under Regementets dag i Falun.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tolvåriga Ingrid Haglund testade styrkan under Regementets dag i Falun. Försvarsmaktens förhoppning är att locka henne och andra besökare till en karriär inom det militära. I klippet hör du regementschef Ronny Modigs om problemen att rekrytera till det nystartade regementet i Falun. Foto: Henrik Kilefors/SVT

Dalregementet hoppas locka framtida yrkesmilitärer – fortsatt brist på officerare

Publicerad

Från att ha varit tre anställda vid starten är nu Dalregementet i Falun arbetsplats för nästan 200 personer. Viss växtvärk finns fortfarande och det som framförallt saknas är officerare.

Regementschefen Ronny Modigs gjorde entré på motorcykel och fallskärmsklubben Dala landade med en 60 kvadratmeter stor Sverigeflagga i mitten på Dalavallens idrottsplats i Falun. Uppskattningsvis 4 000 personer hade kommit för att besöka Dalregementet under lördagen.

– Det här är förmodligen en av våra viktigaste enskilda dagar på hela året. Det här är dagen då vi skapar försvarsvilja och förankrar regementet i bygden, säger Ronny Modigs.

Behöver rekrytera

Sedan Dalregementet återinvigdes i oktober 2021 har närmare 200 personer anställts. Men officerare är det brist på och innan de unga som utbildas nu kan komma ut i arbete skulle det behövas fyllas på med rutinerade officerare.

– Försvarsmakten har inte rekryterat så mycket under de åren då vi egentligen drog ner. Där är den stora utmaningen. Vi har fått hit en del officerare från andra förband och fortsätter försöka locka hit dem som kanske har anknytning hit eller en partner som vill bo i Dalarna, säger Ronny Modigs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.