De förstärker supporterklubben

Uppdaterad
Publicerad

Bollnäs supporterklubb Flames har fått förstärkning från Eritrea, Irak och Syrien.

På tisdagen spelades den sista matchen i grundserien i bandyns elitserie, där Bollnäs GIF mötte Västerås. Och supporterklubben Bollnäs Flames hade extra stöd på läktarna. De kommer från Eritrea, Irak och Syrien och bor sedan ett halvår tillbaka på Stagårdens flyktingförläggning i Bollnäs.

– Vi började med att visa lite filmer, tog med oss flaggor och förklarade. Vi vill visa att alla är välkomna, att alla får vara med oss och alla får hänga med. Bandy är till för alla, säger Christoffer Bergström från Bollnäs Flames.

Flera supportrar för varje match

Varje match har dragit till sig fler och fler. Först var det ett 20-tal personer från asylboendet som kom för att stötta laget. Till den tredje matchen hade 50 nya supportrar slutit upp med hajjarklacken Flames. Och man behöver inte för en sekund betvivla att de nya supportrarna stöttar Bollnäs bandylag till 100 procent.

– Vi älskar det! I vårt land finns inget liknande, men vi gillar det. Vi är intresserade och kommer hit för att stötta, säger Goitom Tewolde från Eritrea.

– Jag vill hjälpa Bollnäs, säger Desbel Tesfa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.