EN illustration på en Maserhallsbyggnad i Borlänge som ska byggas och en enhetschef som visar byggarbetsplatsen genom att peka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är sporterna som ska få plats i den nya idrottshallen – Jennie Forsberg, enhetschef för föreningsenheten, visar och berättar. Foto: White arkitekter, Greta Hansson Vikström/SVT

Det ska nya idrottshallen innehålla – första spadtaget i Borlänge taget

Publicerad

Nu är byggnationen av en ny idrottshall intill Maserhallen i Borlänge igång. Det blir en 7 500 kvadratmeter stor lokal med två våningar.

– Den nya byggnaden täcker ett behov som inte ryms inom befintliga Maserhallen, säger Jennie Forsberg, enhetschef Borlänge kommun.

Man bygger ett nytt så kallat centrum för sport då efterfrågan finns, enligt en utredning som kommunen gjort. Dels kommer byggnaden vara till för skolelever då de kommer hamna närmre området i och med avveckling av vissa skollokaler, berättar enhetschefen.

– Skolans behov av mer idrottsyta täcks i och med den här byggnaden också. Så det blir bland annat en traditionell idrottshall för dem, förklarar Jennie Forsberg.

Prislappen: 380 miljoner kronor

Enligt ordförande för Kultur- och fritidsnämnden, Maslah Omar (S), ska byggnaden gynna folkhälsan i staden och är ett långsiktigt mål att utveckla Maserhallen och Sportfältet till ett så kallat centrum för sport.

Hela kalaset väntas landa på 380 miljoner kronor och byggnaden ska stå klar vid årsskiftet 26/27.

– Det är en tight tidsplan, men det har gått enligt plan hittills. Vad jag vet finns det inget avvikande kring projektet, Jennie Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.