Två elever står i en skolkorridor bredvid en svårläst anslagstavla

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Eleverna har ju skolplikten och lärarna har sin arbetsplats här” – se varför eleverna tycker att lärarnas arbetsmiljö är viktig för alla i skolan. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Eleverna i Avesta: ”Viktigt med en trygg skolmiljö”

Uppdaterad
Publicerad

En trygg arbetsmiljö för lärare också är viktigt för elever. Det menar eleverna Samuel Dolk och Isabella Vallenhag på Karlfeldtsgymnasiet i Avesta.

– När man hör om vissa saker som händer på skolor så kan man ju påverkas och bli orolig av det och oron kan ju sen påverka ens studier, säger Samuel Dolk.

Samuel och klasskamraten Isabella Vallenhag går sista året på naturvetenskapliga programmet på Karlfeldtsgymnasiet i Avesta. Ingen av dem har varit med om att en av deras lärare har blivit utsatt för hot eller våld men tycker att man kan prata mer om ämnet.

– Man måste vara medveten om att något kan hända, hot eller våld, och då ska man ju känna sig trygg i den stunden, säger Isabella Vallenhag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.