När räddningstjänsten kom till platsen gick branden inte att stoppa, men elden spred sig inte till andra husvagnar på området. Foto: Magnus Sjödin

En död efter husvagnsbrand i Torsång – oklar brandorsak

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död i en utbrunnen husvagn på Torsångs camping utanför Borlänge. Polisen har inga vittnen till branden och vet därför inte hur den startade.

Larmet om branden kom strax innan klockan 4 på söndagsmorgonen.

Enligt polisens presstalesperson Mats Öhman finns det än så länge inget som pekar på att branden skulle vara anlagd, men utredningen rubriceras ändå som mordbrand för att kunna utreda vad som hänt.

Kroppen har inte gått att formellt identifiera, men polisen misstänker att det är den man i 60-årsåldern som använt husvagnen. Hans anhöriga är underrättade om dödsfallet.

På söndagen var avspärrningarna runt husvagnen stora, för att skydda platsen i väntan på polisens tekniska utredning. Foto: Alfred Olhans/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.