Det är första året som Christer Hammarström tar emot björn som han slaktar. Han har sålt 300 kilo kött till en köpare men skulle kunna ta emot lika mycket till för att tillgodose behovet.
Ett trasigt kylrum gjorde att han inte kunde hantera lika många björnar som han hade velat.
Hittills har 81 björnar fällts i länet och jakten har avlysts i alla delområden förutom det nordligaste området där fyra björnar ännu får fällas.
Motsatt läge hos annat slakteri
Länets andra slakteri som tar emot björn, Karelius chark, har samtidigt svårt att bli av med sitt björnkött. Företaget har köpt in runt 30 björnar och kommer inte köpa in fler.
En grossist som de brukar sälja till har redan sin frys full och de försöker nu sälja köttet till matbutiker och restauranger i fjällvärlden.
– Vi försöker hitta köpare så vi får igen pengarna, säger Mikael Karelius.
I videon: Följ med till slakteriet i Dalfors och hör om vad köttet ska användas till.