Köparna betalade handpenning men fick ingen valp (hundarna på bilden har inget med fallet att göra). Foto: Dave Martin/TT

Lurade köpare på sju hundvalpar – döms för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

En man från Dalarna som tagit emot handpenning för sju hundvalpar döms nu för bedrägeri. De som betalat pengar fick aldrig några valpar.

Mannen som är i 25-årsåldern döms för sju fall av bedrägeri. Han ska enligt domen ha annonserat på internet om försäljningar av hundvalpar. De som swishade pengar har i några fall försökt få kontakt med mannen utan att lyckas. Hundvalpsbedragaren lurade till sig 21 000 kronor totalt av köparna.

Skyller på annan inblandad

Mannen har förnekat brott och har hävdat att en annan man varit inblandad i annonseringen.

Falu tingsrätt tycker dock inte att det finns någon annan förklaring än att det är den nu dömda mannen som stått för bedrägeriet.

Mannen åläggs att betala skadestånd på de belopp han tagit emot. Han har tidigare dömts för ett annat brott till villkorlig dom och dagsböter. Det han nu döms för ska inte leda till ytterligare påföljd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.